Cursus

Praktijkcursus ‘aan de slag’: samen vtlb en beslagvrije voet berekenen

In de praktijk blijkt het lastig om een VTLB-berekening te maken en om een VTLB-berekening te ‘lezen’. Hoe kunt je de VTLB-calculator correct gebruiken? Een verkeerd gebruikte VLTB-calculator leidt tot een VTLB dat onjuist is en schade toebrengt aan cliënten die met een te laag bedrag moeten zien te (over-)leven of aan crediteuren die minder ontvangen dan waarop zij recht zouden hebben.

Tijdens deze praktijkcursus gebruik je aan de hand van veel voorkomende voorbeelden de VTLB-calculator om in groepsverband VTLB-berekeningen te maken, zodat je vertrouwt raakt met deze rekentool en een VTLB-berekening leert begrijpen.

Let op: Cursisten nemen een laptop mee met daarop de laatste versie van de VTLB-calculator. Die kun je downloaden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand Wsnp “www.bureauwsnp.nl” onder ‘Vtlb-calculator en rapport’.

  • Urmond: 30 september 2023 van 9.15 tot 16.30 uur
  • Venlo: 9 november 2023 van 9.15 tot 16.30 uur

Horus: 6 PE punten
NBBI: 6 PE punten
Bureau WSNP: 6 PE punten (VTLB)

Kosten:
€ 395,– exclusief BTW, inclusief lunch, koffie, thee, frisdrank, versnapering

Voor alle cursussen geldt een maximaal aantal deelnemers van 20 en inschrijving op volgorde van binnenkomst van aanmeldingen.

NBBI-leden ontvangen 5% korting. Bij 2 aanmeldingen vanuit hetzelfde kantoor in enig jaar wordt 7,5% korting toegekend en bij 3 of meer aanmeldingen in één jaar wordt 10% korting toegekend.

Schrijf je hier direct in

Klik hier om direct de algemene voorwaarden te bekijken.