Cursus

NIEUW! De bewindvoerder in diverse rechtsgebieden (8 punten)

Deze intensieve cursus omvat een inleiding in de volgende rechtsgebieden:

  • Personen- en familierecht: de basisbeginselen, te weten regelingen die betrekking hebben op individuele personen en de verhoudingen binnen een familie, zoals afstamming, geboorte, het huwelijk en echtscheiding, en voorts gezamenlijk gezag en omgang, kinder- en partneralimentatie (nieuwe regels vanaf 1 januari 2020) en de gevolgen van het huwelijksvermogensrecht van 1 januari 2018.  
  • Erfrecht: Wettelijke regels van het erfrecht versus een testament. Hoe te handelen als een cliënt/schuldenaar een erfenis krijgt? Hoe te handelen als cliënt/schuldenaar zelf overlijdt? Wat valt onder een erfenis? 
  • Overeenkomsten: Wat is een overeenkomst? Hoe ziet een overeenkomst eruit? Wat is een verbintenis? Wanneer is een overeenkomst geldig? Wanneer nietig? Wanneer vernietigbaar? In welke situatie vernietig ik een overeenkomst? Hoe doe ik dat?
  • Bestuurs(proces)recht: waarin een antwoord wordt gegeven op de volgende vragen: Wat is bestuurs(proces)recht? Wat is een besluit? Hoe kan ik bezwaar maken? Wat is in beroep en in hoger beroep gaan? Hoe zit het met de proceskosten? 

Urmond: 5 november 2021 van 8.30 tot 17.30 uur
Venlo: 18 november 2021 van 8.30 tot 17.30 uur
Eindhoven: 28 oktober 2021 van 8.30 tot 17.30 uur (reservedatum*)

BPBI: 8 PE punten
Bureau WSNP: 8 PE punten (kennisvergroting)
NBPB: 8 gecertificeerde studie-uren

Kosten
€480,– exclusief BTW, inclusief koffie, thee, frisdrank, versnapering

Schrijf je hier direct in

Klik hier om direct de algemene voorwaarden te bekijken.